- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Такер Карлсон: У Конгресу немају појма колико је Украјинаца погинуло у сукобу који финансира Америка

© AP Photo / Jose Luis MaganaЗграда америчког Конгреса
Зграда америчког Конгреса - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2024
Пратите нас
Амерички новинар Такер Карлсон критиковао је чланове америчког Конгреса који намеравају да гласају за издвајање нове помоћи за Украјину, да ни не знају колико је украјинских војника погинуло у сукобу. За Карлсона је то права срамота.
„Питајте било кога у Конгресу ко планира да гласа за издвајање додатних милијарди за Украјину следеће недеље: колико је Украјинаца погинуло? Немају појма. Не могу ни да претпоставе. О томе их нису известили. А онда питајте: како је могуће финансирати војску друге земље а не знати колико их је погинуло у сукобу који ви плаћате? Срамота“, написао је Карлсон на друштвеној мрежи „Икс“.
Украјински председник Владимир Зеленски је раније изјављивао да је украјинска војска од фебруара 2022. Године наводно изгубила 31.000 војника.
Портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова је с тим у вези рекла да Зеленски лаже и да то схвата сваки Украјинац.
Према речима руског министра одбране Сергеја Шојгуа, само током неуспешне украјинске контраофанзиве од 4. јуна прошле године међу украјинским војницима је било 166.000 убијених и рањених.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала