- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Западни медији: Бела кућа тајно сарађује са председавајућим Представничког дома о помоћи Украјини

CC0 / Unsplash/Louis Velazquez / Конгрес САД
Конгрес САД - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2024
Пратите нас
Администрација америчког председника Џозефа Бајдена води тајне преговоре са председавајућим Представничког дома Конгреса Мајком Џонсоном о пакету помоћи Украјини у висини од 60 милијарди долара, објавио је „Политико“.
„Помоћници председника Џозефа Бајдена тајно раде иза кулиса како би се уверили да председавајући Представничког дома Мајк Џонсон може да изнесе на гласање пакет помоћи Кијеву у вредности од 60 милијарди долара и да то преживи као политичка фигура. Бела кућа је у контакту са Џонсоновим кабинетом по питању подршке Украјини током двонедељене паузе у раду Конгреса“, пише издање, позивајући се на два представника администрације.
Истовремено док је Бајден јавно вршио притисак на републиканце у Представничком дому како би одобрили пакет помоћи Кијеву, он и његов кабинет уздржали су се од агресивних напада на председавајућег, истиче портал.

„Упркос разочарању због изузетно успореног темпа рада Представничког дома, званичници у администрацији се потајно надају да њихов приступ може довести до тога да ће Конгрес почети да ради на мерама помоћи Украјини касније овог месеца“, наводи се у чланку.

Према речима демократа који су комуницирали са представницима администрације, кабинет председавајућег је концентрисан на то да убеди Џонсона у неодложно пружање помоћи Кијеву.
Представник администрације је рекао за "Политико" да су са кабинетом Џонсона углавном контактирали саветник Беле куће Стив Ричети и директор Бироа за законодавна питања Шуванза Гоф.
Раније, Сенат САД подржао је предлог закона о додељивању помоћи од 95 милијарди Украјини, Израелу и Тајвану без мера за заштиту америчке границе. Од тих 95 милијарди долара, 60 је намењено Кијеву. Тренутно се чека да и Представнички дом усвоји тај закон како би он ступио на снагу.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала