- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рус брани боје српске заставе у Паризу

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Уђи у базу фотографијаАлександар Комаров
Александар Комаров - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2024
Пратите нас
Александар Комаров, репрезентативац Србије у рвању, обезбедио је олимпијску норму за учешће на Играма у Паризу ове године. Рвач који од ове године представља Србију је пореклом Рус и освојио је многа одличја за руску репрезентацију.
На турниру европских квалификација у Азербејџану Александар Комаров се пласирао у финале и на тај начин обезбедио место на Олимпијским играма у категорији грчко-римски стил до 87 килограма.
Српски рвач руског порекла ређао је победе против Ивана Хуклека, Ханеса Вагнера, затим је у полуфиналу техничким тушем савладао Турпала Али Бисултанова и то већ у првом минуту.
Комаров је одлучио да од ове године наступа под заставом Србије и нашој земљи је већ донео златну медаљу са Европског првенства, због чега су од њега велика очекивања.
Са своје 24 године већ има велики број достигнућа. Два пута је био првак Европе међу јуниорима, док је 2019. освојио бронзану медаљу на Европском шампионату у Румунији. То одличје одбранио је на првенству 2020. године. У конкуренцији до 20 година био је двоструки првак света док је у конкуренцији до 23 године 2021. године освојио злато на Светском првенству у Београду.
Комаров је четврти српски рвач који је избори пласман на Олимпијске игре, а претходно су то учинили Мате Немеш, Хетик Цаболов као и Стева Мићићи. Српски тим за Париз тренутно броји 81 спортисту.
Лука Јовић - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2024
СПОРТ
Златан гарантује за Јовића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала