- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Лудило Премијер лиге – „ракета“, па седам голова и два преокрета за 107 минута /видео/

© AP Photo / Kin CheungКол Палмер
Кол Палмер - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2024
Пратите нас
Меч за памћење одиграли су Челси и Манчестер јунајтед на затварању 31. кола Премијер лиге, у ком су „плавци“ славили после нестварног преокрета у режији једног човека – Кола Палмера – 4:3 (2:2). Енглез ког је Пеп Гвардиола прецртао, срушио је после седам година Јунајтед, и то како: првим хет-триком у Премијер лиги, а два гола била су из пенала.
Али, кренимо редом.
Челси, чији је гол од првог минута, сада већ традиционално бранио, Ђорђе Петровић, повео је преко Конора Галагера већ у четвртом минуту дербија, да би апсолутни херој Палмер дуплирао предност у 19. минуту са 11 метара.
Хладан ко лед био је 21-годишњи Енглез који је из Манчестер ситија, где је био прекоброја, стигао на Стамфорд бриџ 2023. године.
Чинило се да се црно пише тужном Манчестер јунајтеду, који ове сезоне игра уз огромне турбуленције, али се онда догодио тотални преокрет.
Мрежа Ђорђа Петровића затресла се два пута за пет минута. Прво је Аргентинац Гарначо у 34. минуту преполовио предност „плаваца“, да би Бруно Фернандеш изједначио у 39. минуту.
Са поменутих 2:2 отишло се на 15-минутну паузу. Играло се офанзивно и отворено на обе стране, а „црвени ђаволи“ стигли су до потпуног преокрета у режији асистента Ентонија и стрелца Гарнача. „Запливао“ је у празно Петровић, био је неодлучан приликом изласка с гол линије након генијалног паса који је Бразилац спољним делом стопала „спојио с голом“ Аргентинца – 2:3.
А, онда се догодио фудбал и нестварни преокрет! Прво је меч званично продужен 10 минута, а играло се 12, још када томе додате пет минута колико је продужено прво полувреме, дође се до бројке 107! Толико је трајао меч на „Стамфорд бриџу“.
Просто је невероватно шта и како се издешавало у тој лудој, лудој, завршници!
Прво Диого Дало био неопрезан и дозволио је да му се подвуче у срце казненог простора Мадуеке, ког је, нехотице срушио и после дугог гледања ВАР снимка, судија је остао доследан првобитној одлуци да је пенал за Челси.
Хладан као лед, поново је био Кол Палмер! Лопта у једну, Андре Онана у другу страну – 3:3.
И таман када се чинило да је подела бодова у овом атомском фудбалу и спектакуларном мечу, најреалнији исход, поново се затресла мрежа Јунајтеда.
Стрелац и апсолутни херој Кол Палмер. Нападач Челсија је после изведеног скраћеног корнера Енца Фернандеза распалио по лопти, а она се уз доста стреће одбила од резервисте Скота Мектоминија и преварила Онану.
Спектакл, лудило, фудбал – Премијер лига....
Пре тог меча Ливерпул је уз доста муке „преживео“ Шефилд јунајтед и остао на челу табеле. „Редси“ су на Енфилду славили против „фењераша“ резултатом 3:1. Голови Мекалистера у 76, односно Гакпа у 90. донели су злата вредна три бода тиму Јиргена Клопа.
Гол Алексиса Мекалистера био је невероватан. „Ракета“ са неких 18 метара и лопта која се константно подиже и „убија паука“ у левом углу гола Хрвата Грбића, који је поклонио први гол Ливерпулу након што је аматерски напуцао Дарвина Нуњеза, а лопта завршила у мрежи.
Победа Ливерпула наставила је максимално узбудљиву трку за титулу Премијер лиге. „Редси“ су први са 70, следи Арсенал са 68 бодова, трећи је Манчестер сити са 67 бодова.
Српско-руска застава - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2024
СПОРТ
„Слава Русији“ у Београду – на 15 метара! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала