- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Осумњичени за убиство Данке Илић на саслушању, траје потрага за телом девојчице

© Tanjug / VLADIMIR ŠPORČIĆПотрага за несталом девојчицом у околини Бора
Потрага за несталом девојчицом у околини Бора - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2024
Пратите нас
Полиција и даље трага за телом двогодишње девојчице Данке илић која је нестала 26. марта у Бањском пољу код Бора. Проверава се више локација у борском крају на којима су били осумњичени за убиство. Саслушање двојице осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић почело је у Вишем јавном тужилаштву у Зајечару.
Ј.С. (50) из села Лука и Д.Д. (50) из села Злот, доведени су у то тужилаштво са кривичном пријавом Полицијске управе у Бору, а уз пратњу полиције и са лисицама на рукама.
Њима је у четвртак, по налогу Вишег јавног тужилаштва у Зајечару, ПУ у Бору одредила задржавање због постојања основа сумње да су дана 26. марта убили Данку Илић. Њима се на терет ставља кривично дело тешко убиство у саизвршилаштву.
У Бањском пољу, где је било највише полиције, и код дивље депоније која се претраживала како би се пронашло тело двогодишње Данке Илић, више нема полиције.
Блокада пута укинута је око 14.30 сати, јавио је РТС.
Полиција дежура још једино где је Данка последњи пут виђена, на плацу девојчициног деде.
Према названичним информацијама, полиција још није пронашла трагове на дивљој депонији, и сада претражује друге локације.
Медији преносе да полиција приводи на разговоре и чланове породица осумњичених за убиство двогодишње девојчице.
Грађани Бора и Бањског поља доносе цвеће и свеће и упућују саучешће породици Илић.
Због бројних спекулација и нетачних информација које су се објављивале у медијима, полиција позива медије да у својим извештајима користе проверене и званичне информације. Тим апелима се придружују психолози и удружења новинара.
Двогодишња Данка Илић нестала је 26. марта у Бањском пољу код Бора, а припадници Министарства унутрашњих послова јуче су, након десетодневне опсежне акције, детаљних провера свих трагова и информација ухапсили С.Ј. (50) и Д.Д. (50), обојица из Бора, због сумње да су убили девојчицу.
Двојица осумњичених у потпуности су признали извршење овог злочина, саопштио је МУП.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала