- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Радован Караџић примио терапију у британском затвору

© AP Photo / Peter DejongРадован Караџић у судници у Хагу
Радован Караџић у судници у Хагу - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2024
Пратите нас
Први председник Републике Српске Радован Караџић, који се налази у британском затвору, примио је терапију и мало је боље, изјавила је његова ћерка Соња Караџић-Јовичевић.
"Назвао ме пре неколико минута и рекао да је примио терапију. Мало је боље. Боље и говори", рекла је она за Срну.
Додала је да ће пратити шта се дешава јер је Караџићево стање, како је навела, било алармантно након неколико дана константног погоршавања.
"Од свега што смо покренули и свих којима смо се обратили, не знам шта је 'упалило' да у последњим минутима њиховог радног времена, петком, пред викенд, Радован добије замало закаснелу помоћ. Зато желим да захвалим свима који су се ангажовали, а посебно захваљујем медијима који су брзо и коректно реаговали. Хвала вам од срца", рекла је Јовичевићева.
Она је претходно саопштила да Караџић трпи ужасне болове јер му у британском затвору нису дали неопходне лекове.
"Данима ми Радован говори да има болове у стомаку и карлици који се повећавају. Лекове које је требало да добије нису му дали. Чекао је, покушавао да дође до лекара. Није ми дао да се обратим медијима", рекла је Јовичевић.
Некадашњи председник Републике Српске Радован Караџић налази се у енглеском затвору "Вајт", због, како се наводи у пресуди Међународног кривичног суда у Хагу, ратних злочина почињених на територији Босне и Херцеговине.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала