Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Србија саставља нон-пејпер који ће послати на адресе свих чланица Савета Европе

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаЗаставе испред зграде Савета Европе у Стразбуру
Заставе испред зграде Савета Европе у Стразбуру - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2024
Пратите нас
Србија ће на адресе свих чланица Савета Европе послати нон-пејпер у којем ће се наћи чињенице и јасно побројани аргументи због којих тзв. Косово не би смело да постане део поменуте организације, пишу данашње "Вечерње новости".
Како се наводи, у документу ће бити пописани сви етнички мотивисани напади на Србе, отимање имовине, скрнављење цркава, манастира и гробаља, примери узурпације земљишта на којем Приштина гради војне базе, монтирани процеси који се воде против наших сународника пред судовима без сведока, као и то да привремене власти више од 4.000 дана одбијају да испуне обавезу из Бриселског споразума и формирају Заједницу српских општина.
Такође, документ ће садржати и аргументе на који начин је укидање динара на КиМ довело Србе на руб егзистенције.
Додаје се да све наведено, директно спада у домен владавине права чије поштовање треба да буде најважнији критеријум за чланство у Савету Европе.
Осим свега овога, очекује се и да ће се у документу указати и на опасност од устоличења преседана ако се у редове Савета Европе прими тзв. Косово које нема столицу у Уједињеним нацијама, наводе "Новости" и додају да ће слање поменутог текста бити први задатак посебног тима Владе, чије је оснивање јуче на ванредној седници тражио председник Александар Вучић.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала