- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У Москви ухапшен 11. учесник у терористичком нападу у „Крокус сити холу“ /фото/

© Следственный комитет РФ / Уђи у базу фотографијаХапшење лица умешаних у терористички напад на "Крокус сити хол"
Хапшење лица умешаних у терористички напад на Крокус сити хол  - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2024
Пратите нас
Московски суд ухапсио је 11. учесника у терористичком акту у „Крокус сити холу“ у Подмосковљу, Мухамеда Зоира Шарипзоду, саопштено је из суда Спутњику.
Саговорник агенције је истакао да се ради о грађанину Републике Таџикистан који је оптужен за извршење злочина предвиђеног тачком „б“ одељка 3 члана 205 „Кривичног закона“ Русије (терористички акт).
Због овог злочина раније је већ ухапшено десет лица, укључујући четири грађанина Таџикистана, који су, према подацима истраге, били директни извршиоци терористичког акта.
Поред тога, 1. априла у Дагестану су ухапшена четири странца која су, како је прецизирала Федерална служба безбедности, учествовали у финансирању и снабдевању оружјем злочинаца који су извели напад у Подмосковљу.
Напад на „Крокус Сити Хол“
Према последњим информацијама, број погинулих у терористичком нападу у „Крокус сити холу“ је 144 особе, од чега шесторо деце, а повређена је 551 особа. Осморо деце у нападу је изгубило оба родитеља, а старатељство над њима преузимају рођаци.
Четворица терориста, који су крвави пир починили за свега 18 минута, пресретнути су у Брјанској области, на мање од 100 километара од руско-украјинске границе, док су белим „реноом“ покушавали да побегну у Украјину.
Из њихових изјава произлази да је напад изведен за новац, али јасну слику о томе који су били њихови мотиви за напад и ко су налогодавци једног од најкрвавијих терористичких напада у историји Русије за сада није могуће сложити.
Московски суд одредио им је притвор до 22. маја. Оптужени су за тероризам и признали су кривицу, а за то дело прети им доживотна робија.
Украјина је једина земља која није осудила терористички напад у „Крокус сити холу“, а стручњаци оцењују да то показује злочиначку природу актуелног режима у Кијеву.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала