- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Васина порука Американцима: „Србија – мала и невероватна“

© AP Photo / Nell RedmondВасилије Мицић
Василије Мицић - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2024
Пратите нас
Кошаркаш Шарлота Василије Мицић изјавио је за клупску телевизију, да није дошао у НБА лигу само да би се појави, као и да је Србија мала земља која прави невероватне резултате у кошарци, која је спорт број један за српски народ.
После агоније у Оклахоми и трејда у Шарлот, Мицић је васкрсао. Током марта у просеку бележи 13 поена, седам асистенција и два скока за 30 минута колико проводи на паркету и прави је лидер „стршљенова“.
Говорећи за клупску телевизију, српски плејмејкер који је "преко баре" стигао са две МВП титуле Евролиге, имао је поруку за Американце, са којима ће Орлови биту у групи на Олимпијским играма у Паризу овог лета.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2024
СПОРТ
Никола пробио „магичну цифру“, али је остао „горак укус“: „Стали смо“
„У мојој земљи, кошарка је спорт број један. Познати смо по свету као кошаркашка земља. Тако мали имамо невероватне резултате. Били смо други на Мундобаскету прошле године. Онима који не прате није то толико битно, али људима у Србији јесте“, поручио је Василије.
Иако је било оних који сматрају да је Мицић погрешио што је европску кошарку заменио америчком, с обзиром на то да у Оклахоми није добио адектватну прилику, Васа истиче да се не каје ни због чега и да је повукао прави потез. Трејд из Оклахоме у Шарлот преко ноћи је променио променио ствари.
„Драго ми је да сам добио прилику и да сам део НБА лиге. Чак и у лошем смислу, али важно је то осетити. Сад покушавам да учим из доброг и лошег. Док год могу да играм у НБА, биће одлично. Нисам дошао само да бих се појавио. Сад кад сам добио прилику, могу да кажем да сам веома срећан што сам се одлучио за НБА прошлог лета“, истакао је Мицић.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2024
СПОРТ
Никола пробио „магичну цифру“, али је остао „горак укус“: „Стали смо“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала