- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Велика промена у тенису – завршни турнир се сели у Саудијску Арабију

© Sputnik / Лола ЂорђевићРука са лоптицама за тенис
Рука са лоптицама за тенис - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2024
Пратите нас
Дуго се причало, а сада је и званично потврђено да ће Саудијска Арабија бити домаћин завршног мастерс турнира за тенисерке и то до 2026. године.
После упорних преговора Саудијска Арабија добила је домаћинство за завршни турнир у женској конкуренцији уз рекордни награди фонд од 15,25 милиона долара.
То је за 6,5 милиона већа сума од прошлогодишњег турнира који је одржан у Канкуну и на ком је било изузетно много примедби због евидентно лоше организације.
„ВТА руши баријере дуже од 50 година. Желимо да створимо више шансе за жене да играју тенис на елитном нивоу и мислим да радећи ово можемо да инспиришемо жене и девојке да се укључе у спорт. Ми смо глобални спорт. ВТА представља све људе, културе и системе света", рекао је Стив Сајмон, директор ВТА.
Саудијска Арабија већ је упловила у „бели спорт“ организацијом мастерса за нову генерацију који се игра у Џеди, а чији је актуелни шампион Хамад Међедовић, млади српски тенисер.
Довођењем престижног ВТА турнира Арапи су направили само један корак ка циљу, а то је организација неког од већих турнира и у мушкој конкуренцији.
Ова вест има своје како добре тако и лоше стране. Нема сумње да ће тенисерке добити далеко боље услове у Саудијској Арабији јер су у Канкуну били изузетно лоши, али са друге стране велики број тенисерки није навијао ни за опцију одласка у Арабији.
Данка Илић, нестала. МУП први пут активирао сајт „Пронађи ме“ - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2024
СПОРТ
Новак се огласио због Данке: „Ујединила си нас у молитви“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала