- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Нетанијаху: Израел је на корак од победе у Појасу Газе

© AP Photo / Abir Sultan/Pool Бењамин Нетанијаху
Бењамин Нетанијаху - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2024
Пратите нас
Израелски премијер Бењамин Нетанијаху изјавио је данас да је Израел на корак од победе и да је Хамас тај који спречава договор о таоцима.
Он је рекао да Израел неће пристати на прекид ватре ни после шест месеци рата у Појасу Газе, све док не буду ослобођени таоци које Хамас држи негде у енклави, додајући да Израел није спреман да се преда, преноси Ројтерс.
Истакао је да Израел, упркос растућем међународном притиску, неће попустити пред, како је рекао, екстремним захтевима лидера Хамаса.
„Уместо међународног притиска који је усмерен на Израел, што само доводи до тога да Хамас ојача своје позиције, притисак међународне заједнице треба да буде усмерен против Хамаса. То ће помоћи да дође до ослобађања талаца“, рекао је он.
Коментаришући масовни протест против владе и позив демонстраната да влада постигне договор о таоцима, Нетанијаху је рекао да осуђује сваки облик насиља, гажење демонстраната или напад на полицајце.
Више хиљада људи протестовало је јуче у више израелских градова, тражећи да израелска влада пристане на споразум о ослобађању талаца из Газе.
Када је реч о нападу израелске војске на хуманитарни конвој Светске централне кухиње у Појасу Газе, Нетанијаху је навео да Иран, преко својих посредника стоји иза напада на конвој, пренео је Танјуг.
„Свако ко нас повреди или планира да нас повреди – ми ћемо повредити њега. Овај принцип примењујемо све време последњих дана“, рекао је Нетанијаху.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала