- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић престигао Федерера – нови рекорд за историју!

© Sputnik / Тамара РанковићНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2024
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер свих времена, оборио је још један рекорд и постао најстарији број 1 на АТП листи икада! Претходни најбољи резултат био је у власништву легендарног Роџера Федерера, а Србин на данашњи дан има 36 година и 321 дан, па је тако за један дан претекао Швајцарца.
Ђоковић ће у понедељак започети 420. седмицу на челу АТП-а и наставиће да „подебљава“ најбољи резултат као најстарији светски број један, што је само један од рекорда у низу који су у Новаковим рукама.
Ђоковић ће као први носилац заиграти на Мастерсу Монте Карло и биће слободан у првом колу, док га у наредној рунди очекује бољи из дуела Роман Сафијулин – квалификант.
Подсетимо, Новак Ђоковић има највише освојених Гренд слемова, чак 24. Следи Рафаел Надал са 22 титуле, Федерер који је у пензији има 20 највећих трофеја. Ђоковић је провео највише седмица на врху, има и највећи број освојених Мастерса... Сада је постао и најстарији светски број један, па се практично више и не поставља питање ко је тениски "ГОАТ".
Миљанов корнер - спортски подкаст - Sputnik Србија
Нови Јутјуб канал емисије „Миљанов корнер“
Рукомет - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2024
СПОРТ
Меч истине за Српкиње – из Зрењанина се види Европско првенство
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала