- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Вашингтон пост: Трампов план предвиђа да Украјина мора да одустане од Крима и Донбаса

© AP Photo / Alex BrandonКандидат в президенты от республиканской партии, бывший президент Дональд Трамп на конференции консервативных политических действий CPAC 2024, США
Кандидат в президенты от республиканской партии, бывший президент Дональд Трамп на конференции консервативных политических действий CPAC 2024, США - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2024
Пратите нас
Доналд Трамп, ако се врати у Белу кућу, намерава да изврши притисак на Кијев и заустави рат у Украјини, пише Вашингтон пост, позивајући се на анонимне изворе.
Саговорници листа, упознати са планом, рекли су да ће Украјина морати да се одрекне дела своје територије, укључујући Крим и Донбас.
Овај приступ је суштински у супротности са политиком актуелног председника САД Џозефа Бајдена, који подржава Украјину.
Доналд Трамп је раније изјавио да ће, ако победи на председничким изборима, „зауставити рат између Русије и Украјине у року од 24 сата“ и довести стране за преговарачки сто.
Спољнополитички саветници и стратези који подржавају Трампа противе се даљем ширењу НАТО-а - у ствари, против су пријема Украјине у организацију.
Трамп је у приватном разговору рекао да верује да и Русија и Украјина „желе да сачувају образ, желе излаз“ из тренутне ситуације и да становницима неких делова Украјине не би сметало да буду део Русије, рекао је извор листа, који је разговарао са Трампом о овом питању.
У јануару је секретар за штампу руског председника Дмитриј Песков рекао новинарима да руска страна нема појма како се могу остварити Трампова предизборна обећања о брзом решавању сукоба око Украјине.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала