Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Британски „специјалац“ разговарао са Вучевићем, састао се и са Брнабићевом

© Фото : Спутњику уступило Министарство одбране Републике СрбијеМинистар одбране Милош Вучевић и специјални изасланик Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске за Западни Балкан лорд Стјуарт Пич
Министар одбране Милош Вучевић и специјални изасланик Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске за Западни Балкан лорд Стјуарт Пич - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2024
Пратите нас
Министар одбране Милош Вучевић састао се данас са специјалним изаслаником Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске за Западни Балкан лордом Стјуартом Пичом.
Министар Вучевић је са Пичом разговарао о сарадњи у области одбране, осврнувши се на најзначајније активности у претходном периоду у том домену, саопштило је Министарство одбране.
Током сусрета разговарано је о актуелној политичко-безбедносној ситуацији у региону Западног Балкана, а саговорници су потврдили посвећеност очувању мира и стабилности у региону.

Брнабић и Пич разговарали о КиМ, препорукама ОДИХР, сарадњи

Председница Скупштине Републике Србије Ана Брнабић састала се данас са специјалним изаслаником Уједињеног Краљевства за Западни Балкан Стјуартом Пичом и том приликом нагласила да је, када се ради о нормализацији односа са Приштином, Београд посвећен мирном решавању свих отворених питања и изразила спремност за конструктиван дијалог.
Она је Пича обавестила о састанку који је одржала како би се разговарало о имплементацији препорука ОДИХР-а у циљу унапређења изборних процеса и јачања демократије у Србији, наводи се у саопштењу прес службе Народне Скупштине
Како се наводи упркос томе што договор није постигнут, председница је изразила своју намеру да ће наставити, да током председавања парламентом, успостави дијалог са опозицијом.
Брнабић је стакла да ће и током овог мандата наставити да ради на унапређењу парламентарне сарадње са Уједињеним Краљевством, са фокусом на економској сарадњи и сарадњи у области енергетике, науке и технологије.
Пич је на састанку поновио да подржава дијалог Београда и Приштине и истакао важност наставка напора за нормализацију односа и постизање трајног мира јер је то важно за цео регион.
Обе стране су се сложиле да ће се динамика сарадње и посета на високом нивоу наставити несмањеним интензитетом и изразиле спремност за интензивирање билатералних односа.
Како се наводи, на почетку састанка Пич је честитао Брнабић именовање на новој функцији председнице Скупштине Србије.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала