- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Да му није било Србије не би знао колико је лако у Америци /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркаш Партизана Данте Егзум
Кошаркаш Партизана Данте Егзум - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2024
Пратите нас
Некадашњи кошаркаш Партизана Данте Егзум понео је улогу хероја у дербију Тексаса, након што је његовом тројком уз звук сирене меч Далас – Хјустон отишао у продужетак. Мавси су касније славили (147:136), а Аустралијанац је објаснио Американцима да атмосфера није била ни близу оној коју је осетио играјући у Србији.
Преживео је „пакао“ београдских дербија између Црвене звезде и Партизана и то у више наврата. Играо је у „гротлу Пионира“ играо је и у „гротлу Арене“ и на својој кожи осетио је колико напето зна да буде, колико тензије се са трибина прелије на паркет.
на питање америчких новинара да ли је у Србији играо у атмосфери која је налик оној која је била присутна у дербију Тексаса, где је читав меч стао у тај последњи шут и последњи секунд, када је Данте сачувао концентрацију и био прецизан, уследио је одговор:
„Апсолутно јесам. Уколико сте икада играли за Партизан и то против Звезде пред њиховим навијачима, онда је то друга прича. Тешко је, јако тешко. Играли смо серију од пет мечева, од тога два гостовања и дефинитивно је било изузетно тешко. Имате утисак као да су они на терену са својим тимом. Зато ми је сада лакше, о да, дефинитивно лакше и мислим да ће бити таквих гостовања у плеј-офу, али ме је свакако то искуство припремило“, рекао је Данте Егзум.
Алексеј Покушевски - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2024
СПОРТ
Алексеј се осветио онима који су га отписали! /видео/
Данте Егзум - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2024
СПОРТ
Пре боравка у Србији није могао да се нада оваквој срећи /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала