Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Директор борског „Водовода“ поднео оставку, осумњичени за убиство Данке радници тог предузећа

© Tanjug / VLADIMIR ŠPORČIĆПотрага за несталом девојчицом у околини Бора
Потрага за несталом девојчицом у околини Бора - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2024
Пратите нас
Градоначелник Бора Александар Милекић изјавио је данас на конференцији за медије сазваном поводом убиства Данке Илић да је директор Јавног комуналног предузећа „Водовод“ из Бора Горан Павић поднео оставку из моралних разлога.
"Директор је поднео оставку из моралног разлог, јер не може све ово да поднесе. А то је сад мање битно. Битно је да сви као друштво у овом тренутку схватимо да смо се можда удаљили једни од других људи од људи и у оваквим тешким ситуацијама, на жалост, које су се завршиле лоше по малу Данку и по све нас", рекао је Милекић.
Он је најавио и тродневну жалост, како је навео, када за то дође време, преносе медији.
Павић је изразио саучешће родитељима, породици, пријатељима породице, грађанима Бора и свим грађанима Србије због трагичне смрти мале Данке Илић.
„Из моралних разлога подносим неопозиву оставку на место директора ЈКП „Водовод“ Бор, обзиром да су осумњичени за убиство детета запослени у овом предузећу и да постоји основана сумња да су извршили ово гнусно убиство у току радног времена, службеним возилом у току обављања радног задатка. Покренућу кривичне и све друге законом прописане поступке против осумњичених лица, али и свих других запослених одговорних лица у предузећу којим суи својим пропустом, чињењем или нечињењем допринела да осумњичени остану на слободи десет дана. Напомињем да се ЈКП „Водовод“ Бор и ја лично ограђујем у сваком погледу, како кривичном, тако и материјалном, од поступка и радњи осумњичених радника“, навео је Павић у писаној изјави за медије.
Подсетимо, двогодишња Данка илић нестала је 26. марта на породичном имању.
Након 10 дана потраге и детаљних провера свих трагова и информација, полиција је ухапсила два 50-годишња мушкарца из Бора запослена у "Водоводу", осумњичена за убиство и они су спроведени на саслушање у Више јавно тужилаштво у Зајечару.
Њима је одређен притвор до 30 дана. На терет им се ставља кривично дело – тешко убиство у саизвршилаштву.
Тужилаштво је саопштило да је Д. Д. признао злочин, док се Ј. С. бранио ћутањем. Ухапшени отац и брат једног од осумњичених због сумње да су помогли да се тело премести на за сада непознату локацију. Брат осумњиченог за убиство Д. Д. преминуо је у Полицијској управи у Бору.
Потрага за телом детета и даље траје.
Лазарева пећина - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2024
ДРУШТВО
Наставља се потрага за телом Данке Илић, претражен део Лазаревог кањона и јама
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала