- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Ускоро идем у Русију, очекује ме разговор са Лавровом

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2024
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да ће крајем априла учествовати на безбедносном форуму у Санкт Петербургу, док ће у јуну учествовати и на Санктпетербуршком међународном економском форуму када очекује да ће имати прилику и да уживо разговара са шефом руске дипломатије Сергејем Лавровом.
"Доћи ћу на Санктпетербуршки економски форум, јер је ово место где можете да се упознате са светским достигнућима. За мене је то што ме редовно позивају на њега једна од малих привилегија. Надам се да ћу се на маргинама форума састати са Лавровом и другим важним руским званичницима", изјавио је Додик за телевизију "Русија 24", додајући да Република Српска очекује да ће на овом форуму ојачати и сарадњу са руским компанијама.
Ове године, економски форум у Санкт Петербургу одржаће се од 5. до 8. јуна.
Када је реч о безбедносном форуму крајем овог месеца, Додик је казао да ће "активно учествовати на њему".
У питању је 12. Међународни сусрет високих представника задужених за питања безбедности, који ће се, такође, одржати у Санкт Петербургу и то од 23. до 25. априла.

Усвајање резолуције о Сребреници ће бити фатално

Додик је оценио да ће усвајање резолуције Уједињених нација о геноциду у Сребреници додатно отежати односе унутар Босне и Херцеговине и да представља опасност одпропасти целе земље у будућности.
Председник Србије Александар Вучић је раније саопштио да очекује да ће крајем априла на Генералној скупштини УН бити одржано гласање о резолуцији коју су предложиле Немачка и Руанда о геноциду у Сребреници у јулу 1995. године.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала