- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У Русији више од 10 хиљада кућа под водом

© Sputnik / Sergey Niikiforov / Уђи у базу фотографијаЕвакуација становника са територије поплављеног Орска
Евакуација становника са територије поплављеног Орска - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2024
Пратите нас
На територији 39 региона Русије, које су захватиле поплаве услед пуцања бране у петак, поплављено је више од 10.400 стамбених објеката, саопштила је прес-служба руског Министарства за ванредне ситуације.
Прес-служба наводи да је најтежа ситуација у Оренбуршкој области у којој се у поплављеним зонама за дан нашло око 3.900 стамбених објеката и 8.700 баштенских парцела.
Додаје се да спасиоци раде даноноћно. Више од 6,100 људи евакуисано је у безбедну зону. Министарство за ванредне ситуације Оренбуршке области наводи да је у Орску током протекле ноћи евакуисано више од 50 људи.
Према саопштењу владе Оренбуршке области, ниво воде на реци Урал у делимично потопљеном Орску јутрос је први пут пао за девет центиметара и сада износи 963 центиметара.
У исто време, саопштено је да је ниво воде на реци Урал у Оренбургу порастао је за 16 центиметара за дан и да сада достиже 872 центиметра. У саопштењу се додаје да се на Уралу код Оренбурга опасним сматра ниво од 930 центиметара.
Подсетимо, у поплавама које су у петак захватиле територију Орска, након пуцања бране, која је штитила град од реке Урал, три особе су погинуле.
У недељу је регионална влада саопштила да је више од четири хиљаде људи евакуисано из зоне поплава у Оренбуршкој области. У самом граду Оренбургу, као и широм области, на снази је ванредна ситуација.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала