- Sputnik Србија, 1920
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА

Кина издала дозволу за прву беспилотну електричну летелицу за превоз путника /видео/

© Фото : YouTube/ CCTV Video News Agency/PrintscreenКина издала дозволу за прву беспилотну електричну летелицу за превоз путника
Кина издала дозволу за прву беспилотну електричну летелицу за превоз путника - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2024
Пратите нас
Кинеске власти за цивилно ваздухопловство издале су сертификат за производњу домаће беспилотне електричне летелице EH216-S за превоз путника.
Сертификат, који је издала Управа за цивилно ваздухопловство Кине, први је сертификат у свету који је додељен за производњу у овој индустрији и представља значајан корак ка масовној производњи таквих летелица, преноси Кинески међународни радио.
Летелица се може применити у областима као што су: превоз путника, ваздушне туре, ваздушна логистика и реаговање у хитним случајевима.
Висока је 1,93 метра и широка 5,73 метра, са максималном полетном тежином од 620 килограма, која је предвиђена за превоз два путника са пртљагом. Може да путује до 30 километара максималном брзином од 130 километара на сат.
Летелицу је развио и произвео Еханг из Гуангџоуа, а реч је о водећој светској компанији за технолошку платформу за урбану ваздушну мобилност.
Еханг је прошле године добио сертификат стандардног типа од Управе за цивилно ваздухопловство Кине, саопштила је та компанија.
Трамвај у Москви - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2024
ДРУШТВО
Москва овога лета добија беспилотне трамваје
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала