- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Потписан меморандум о стратешкој сарадњи Владе Србије и Француске електропривреде у Паризу

CC0 / Unsplash / Попис становништва
Попис становништва - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2024
Пратите нас
Меморандум о разумевању између Владе Србије и Француске електропривреде (ЕДФ) о успостављању оквира за дугорочни дијалог у области енергетске транзиције и нискоугљенићне технологије потписан је данас у Паризу у присуству председника Србије Александра Вучића.
Меморандум су потписали министар финансија Синиша Мали и директор ЕДФ Лук Ремон.
Вучић је претходно одржао састанак са руководством компаније.
Председник Вучић борави у дводневној посети Француској на позив председника Емануела Макрона.
Влада Србије усвојила је 5. априла на седници Меморандум о разумевању са Француском електропривредом о успостављању дугорочног дијалога и сарадње у енергетској транзицији и нискоугљеничним технологијама.
"Меморандумом се стварају услови за стратешко партнерство са Француском електропривредом (ЕДФ) у процени потенцијала за развој нуклеарног цивилног програма у Србији, уз подршку развоју стручних кадрова и размени техничког знања. Такође, ЕДФ је исказао интересовање за сарадњу са Електропривредом Србије у развоју нових, као и ревитализацији постојећих хидроелектрана, као и хидроелектрана од регионалног интереса, у циљу обезбеђивања енергетске безбедности Србије применом најбољих међународних стандарда у областима животне средине, технологије и праксе", изјавила је раније министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић.
Она је рекла да је Меморандумом предвиђена могућност сарадње у развоју решења за складиштење енергије, пре свега, батерија и зеленог водоника, као и решења за ефикасно коришћење произведене енергије.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала