- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

САД запретиле свима који помажу Русији, Кина одговара: Сарадња Пекинга и Москве неће бити нарушена

© AP Photo / Daniel Pearson/Las Vegas Review-JournalЏенет Јелен
Џенет Јелен - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2024
Пратите нас
Компаније, укључујући кинеске, не треба да пружају материјалну подршку Русији у украјинској кризи, у супротном их чекају озбиљне последице, изјавила је министар финансија Сједињених Америчких Држава Џенет Јелен.
Она је на конференцији за новинаре приликом посете Кини истакла да су САД и даље забринуте због улоге коју неке компаније, укључујући и кинеске, имају у руским војним набавкама.
„Председник Џозеф Бајден и ја потпуно смо одлучни да учинимо свемогуће како бисмо зауставили проток материјала, који подржава одбрамбено-индустријску базу Москве и помаже јој у рату против Кијева“, казала је Јелен.
Јелен је, поред тога, нагласила да је у Кини имала тешке разговоре о питањима националне безбедности.

Кина: Сарадња Пекинга и Москве не треба да буде нарушена

Портпарол Министарства иностраних послова Кине Мао Нинг, коментаришући на брифингу изјаву Џенет Јелен о ризицима санкција по кинеске банке због помоћи Русији, поручила је да сарадња Русије и Кине не треба да буде нарушена и ограничена.
Она је такође нагласила да релевантне земље не би требало да оцрњују нормалне односе Москве и Пекинга.
„Кина је увек контролисала извоз робе двоструке намене у складу са законом и нормативним актима. Релевантне државе не би требало да оцрњују нормалне државне односе Пекинга и Москве и да их нападају“, закључила је Мао.
Портпарол је још нагласила да ће Кина наставити да одржава везе са Русијом, као и са Украјином по питању решавања украјинске кризе.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала