- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Упис деце у београдске вртиће почиње данас

© Sputnik / Лола ЂорђевићМалишани предшколског узраста у Кнез Михаиловој улици у Београду
Малишани предшколског узраста у Кнез Михаиловој улици у Београду - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2024
Пратите нас
Упис деце у београдске вртиће почиње данас и трајаће до 17. маја, на располагању је нешто више од 14.000 слободних места, а коначна ранг листа се очекује почетком јула.
„Као и претходних неколико година, захтеви за упис подносиће се електронски, путем услуге „еВртић” на порталу еУправе. Ово је најједноставнији начин и сва потребна документација прибавља се по службеној дужности, тако да нема потребе да родитељи одлазе у установе“, рекла је за Танјуг Александра Чамагић, градска секретарка за образовање и дечју заштиту.
Упис је, према њеним речима, почео за свих 318 вртића у 17 градских општина.
Градска секретарка је напоменула да нема разлога за бригу јер има довољно времена за пријаву.
„Конкурс ће трајати до 17. маја и тада ћемо, након рада уписних комисија у свим општинама, 10. јуна имати прве прелиминарне ранг листе“, рекла је Чамагићева.
Она је објаснила да ће након тога уследити рок за жалбе, који ће трајати до 19. јуна.
Према њеним речима, динамика конкурса предвиђа да уписне комисије разматрају жалбе родитеља од 20. до 28. јуна, док ће коначне листе уписане деце бити објављене почетком јула.
„У току је изградња неколико нових објеката, тако да ће се и током године отварати нова места. Повећање капацитета очекује се у току лета након што анализе долазности покажу где је могуће одобрити више слободних места, односно колико будућих школараца напушта вртиће“, рекла је Чамагићева.
Она је додала да је за вртиће могуће конкурисати током целе године, не само за време конкурса.
„Конкурс је родитељима битан једино због чињенице да су тада најпрецизније информације о слободним местима, с обзиром на то да је чланом 28. Закона о предшколском васпитању и образовању регулисано да радна година почиње 1. Септембра“, рекла је Чамагићева.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала