- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

„Вихор 2024“: Почела једна од највећих здружених тактичких вежби Војске Србије /фото/

© Tanjug / MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJEЗдружена тактичка вежба „Вихор 2024“ Војске Србије
Здружена тактичка вежба „Вихор 2024“ Војске Србије - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2024
Пратите нас
На основу директиве председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, рано јутрос је, на копну, у ваздушном простору и на унутрашњим пловним путевима Републике Србије, започела реализација вишестепене здружене тактичке вежбе с бојевим гађањем „Вихор 2024“.
Вежба ће трајати до 21. априла, а према бројности и разноврсности ангажованих борбених ефектива биће једна од највећих и најсвеобухватнијих које је Војска Србије извела, саопштило је Министарство одбране.
© Tanjug / MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJEПрема бројности и разноврсности ангажованих борбених ефектива биће једна од највећих и најсвеобухватнијих које је Војска Србије извела.
Здружена тактичка вежба „Вихор 2024“ Војске Србије - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2024
Према бројности и разноврсности ангажованих борбених ефектива биће једна од највећих и најсвеобухватнијих које је Војска Србије извела.
На вежби учествују оперативни капацитети копнене и ваздухопловне компоненте наше војске, а циљ је даље унапређење обучености и оспособљености команди и јединица за припрему и извођење борбених операција, за организовање садејства, сарадње и заштите снага, као и за контролу територије и логистичку подршку снага у зони операције.
У складу са сценаријом, који је конципиран тако да одговара условима какви се могу очекивати у стварној ситуацији, команде и јединице ће решавати разноврсне тактичке и ватрене задатке у вези са планирањем и извођењем операција одговора на кризу.
© Tanjug / MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJEПрипадници Војске Србије на здруженој тактичкој вежби „Вихор 2024“.
Припадници Војске Србије на здруженој тактичкој вежби „Вихор 2024“. - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2024
Припадници Војске Србије на здруженој тактичкој вежби „Вихор 2024“.
Здружене тактичке вежбе, у којима учествују јединице различитих видова, а по потреби и остале снаге система одбране, представљају незамењив облик обуке у Војсци Србије, наводи Министарство одбране.
Како се истиче, њиховом реализацијом постиже се висока оспособљеност команди и јединица за извршавање задатака у садејству, што је од кључног значаја за укупну борбену готовост Војске Србије.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала