- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Медији: Запорошка електрана била близу нуклеарне несреће

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаЗапорошка нуклеарна електрана
Запорошка нуклеарна електрана - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2024
Пратите нас
Запорошка нуклеарна електрана била је „прилично близу“ нуклеарне несреће након напада дроном у недељу, рекао је генерални директор Међународне агенције за атомску енергију (ИАЕА) Рафаел Гроси.
"Наш циљ овде је да избегнемо нуклеарну несрећу. Сваки пут када дође до таквих ситуација, ми се приближимо томе, тако да ово није вештачки или измишљен сценарио", рекао је Гроси.
Генерални директор ИАЕА је рекао да ће о томе шта се догодило разговарати у Савету безбедности УН, додаје агенција. Он је такође додао да је са руским председником Владимиром Путином разговарао о „средњорочном плану и будућности и шта би могло да се деси“.
У недељу је прес служба Запорошке нуклеарне електране саопштила да је изведен напад дроном на куполу шестог блока. Констатовано је да није било критичних оштећења.
У међувремену, Министарство спољних послова Словенија саопштило је да ће сазвати састанак Савета безбедности УН на којем би се разговарало о нападу на Запорошку нуклеарку, као и о претњи по нуклеарну безбедност.
Шеф ИАЕА Рафаел Гроси - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2024
РУСИЈА
Москва од надлежних очекује искрену реакцију на украјинске нападе на Запорошку нуклеарку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала