- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Илон Маск: То што САД не желе да окончају сукоб у Украјини је реалан проблем

© AP Photo / Michel EulerИлон Маск
Илон Маск - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2024
Пратите нас
Амерички предузетник и милијардер Илон Маск сматра да је реалан проблем то што у САД чак и не разматрају варијанте за окончање сукоба у Украјини, пратећи идеју о „вечитом рату“.
„То је реалан проблем, то што никада није чак ни одређен коначни циљ, просто вечити рат“, написао је Маск на друштвеној мрежи „Икс“ одговарајући на објаву корисника о наступу лидера демократске већине у Сенату САД Чака Шумера у вези с помоћи Украјини.
Корисник је коментарисао изјаву Шумера који је рекао да су САД због задржавања помоћи у Конгресу „парализоване“ за даља дејства у вези Украјином, и додао да политичар није могао да објасни како ће изгледати пут ка замишљеној победи Кијева.
Представнички дом и Сенат САД почели су ове седмице да раде након паузе. Конгрес, како се очекује, треба да разматра помоћ Украјини и настављање процедуре импичмента министра унутрашње безбедности Алехандра Мајоркаса, забрану рада друштвене мреже „Тик-ток“ и друге иницијативе.
Америчка администрација је у децембру прошле године исцрпела могућности за достављање наоружања Украјини, а ове године је предат само један пакет помоћи од 300 милиона долара. Бела кућа је Конгресу САД упутила захтев за одобравање 60 милијарди долара за помоћ Украјини.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала