- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Како Партизан послује: „Гледамо фудбалски излог, трпимо Баждара – а он жели да иде“

© Sputnik / Лола ЂорђевићТренер Игор Дуљај
Тренер Игор Дуљај - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2024
Пратите нас
Сурова реалност српског фудбала је да млади таленти и када се појаве морају брзо да се продају. Тренер Партизана Игор Дуљај се управо дотакао ове теме док је говорио о сјајном Самеду Баждару.
Тренер фудбалера Партизана Игор Дуљај говорио је уочи дуела против Вождовца у четвртфиналу Купа Србије и истакао да екипа и он морају да на неки начин трпе Самеда Баждара који можда не би овако рано добио шансу, али...
Налази се у излогу.

Ако бих хтео да заштитим себе, ставио бих у екипу Николића. Баждар има 20 година и морам да размишљам шта је најбоље за клуб. Самед је на радару многих екипа, управо због игара у првом тиму, чак и поред недостатака, јер није стрпљив и све жели одмах. Млади морају да схвате да не може време да се прескочи и мора да се поштује редослед, али... Морамо да га трпимо. И струка и екипа, па и старији играчи међу којима и Николић, који га саветује како да се носи у тешким тренуцима. Пошто размишљам шта је најбоље за клуб, а не за мене лично, онда гледам кога можемо да ставимо у фудбалски излог. У овом тренутку то је Баждар“, почео је причу Дуљај.

Потом је истакао да ће се црно-бели највероватније растати са Баждаром на лето како би добили финансијско обештећење.
„Тешко је оценити да ли ће Баждар бити са нама наредне сезоне, сви знамо да Партизан живи од продаје играча. У зимском прелазном року смо остали без двојице младих, Илића и Белића, а без њихових продаја би клуб тешко могао да функционише. Колико сам приметио, Баждар има жељу да оде, да се докаже. Видео је примере његових колега, попут Миловановића, Илића, Стевановића... Вероватно и сам гледа да су играчи од по 20 година носиоци у неким од европских клубова најјачег ранга. Према ономе што сам видео, Баждар има жељу да овог лета напусти клуб. Наравно, под условом да Партизан добро профитира и опет уложи новац у младог играча, кога ћемо потражити најпре у омладинској школи. Ако га нема, онда у региону“, рекао је Дуљај.
Када се овако лепо објасни као што је то учинио Дуљај, многе ствари постану јасније.
Миљанов корнер - спортски подкаст - Sputnik Србија
Нови Јутјуб канал емисије „Миљанов корнер“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2024
СПОРТ
Ко је Рус који излази Ђоковићу на мегдан? Алкарас га добро памти
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала