- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Американци врбују чланове нарко-картела за учешће у украјинском сукобу

© Sputnik / Maksim Blinov / Уђи у базу фотографија„Лењинградски хотел“ у Москви
„Лењинградски хотел“ у Москви - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2024
Пратите нас
Америчке приватне војне компаније почеле су да врбују чланове мексичких и колумбијских нарко-картела који издржавају затворске казне за учешће у украјинском сукобу, саопштила је Спољнообавештајна служба Русије.
Како је наведено у саопштењу, САД овог лета планирају да пошаљу у Украјину прву партију од стотину чланова латиноамеричких наркокартела.
„Спољнообавештајна служба Руске Федерације саопштава да Сједињене Америчке Државе прибегавају све очајнијим методама у својим покушајима да преокрену ток украјинске операције, попуњавајући редове деморалисаних украјинских војника мултинационалним олошем који је склон оружаном насиљу. Према информацијама руске спољнообавештајне службе, америчке приватне војне компаније којима руководи Управа за борбу против дроге и амерички ФБИ почеле су да регрутују представнике мексичких и колумбијских нарко картела који служе казне у америчким затворима за учешће у украјинском сукобу на страни деградирајућег кијевског режима“, наводи се у саопштењу.
Истиче се да врбовање чланова нарко-картела за Оружане снаге Украјине се одвија уз проблеме, јер шефови нарко-мафија покушавају да продају своје бандите по вишој цени и тиме угрожавају амерички план.
У саопштењу се додаје да су планови САД да добију тактичку предност регрутовањем чланова нарко-картела осуђени на неуспех, иако изазивају забринутост.
Погледајте и:
Директор Спољне обавештајне службе Русије Сергеј Наришкин - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2024
РУСИЈА
Главни руски обавештајац открио када ће Русија победити у Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала