- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Зашто Западу смета Русија

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаСекретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев
Секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2024
Пратите нас
Западне земље не желе да виде Русију јаку и самосталну и зато свим снагама покушавају да јој нанесу стратешки пораз, изјавио је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев на седници научног савета при СБ.
Према његовим речима, пред Русијом је сада много изазова, који често потичу директно од њених геополитичких противника.
Патрушев је такође нагласио да су Сједињене Америчке Државе и њихови савезници одлучно одбили да признају фундаменталне интересе Русије у сфери националне безбедности.
Он је нагласио да Сједињене Америчке Државе, борећи се за глобално лидерство, главним противником сматрају Москву, трудећи се да униште њену мултинационалну културу и традиционалне вредности.
„Због тога сада чине све да нашој земљи нанесу стратешки пораз, како на бојном пољу, тако и у другим областима“, рекао је Патрушев.
Он је објавио да је Научни одбор при Руској Федерацији припремио препоруке о томе како да се супротстави војним претњама које потичу од перспективног наоружања НАТО земаља.
Поред тога, Патрушев је оценио да је Украјина најупечатљивији пример цивилизационе деградације.

„Активно промовисање у медијској сфери стереотипа, модела понашања, идеологија, погледа на свет савременог Запада доводи до ерозије традиционалних облика друштвеног и духовног живота, губитка идентитета и националне свести карактеристичних за поједине државе и народе“, рекао је секретар СБ Русије.

Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала