Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучевић: Хероји са Кошара били и остали непробојни бедем наше слободе

© Sputnik / Лола ЂорђевићСпоменик јунацима са Кошара
Споменик јунацима са Кошара - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2024
Пратите нас
Браниоци са Кошара били су и остали непробојни бедем наше слободе, поручио је потпредседник Владе Србије и министар одбране Милош Вучевић поводом 25 година од почетка битке за Кошаре.
Вучевић је рекао да су се јунаци са Кошара „узнели у бесмртни строј предака“ и задужили нас да памтимо њихову жртву.
„Нека је слава бесмртним херојима Србије! Нека је слава вама, који сте били и остали непробојни бедем наше слободе! Тамо, на Проклетијама, на крову Србије, узнели сте се у бесмртни строј предака наших и задужили сте нас да памтимо вашу жртву. Србијо, памти, поштуј и слави бесмртне витезове своје слободе — јунаке битке на Кошарама!“, написао је Вучевић на друштвеним мрежама.

„Наша света дужност да никад не заборавимо хероје са Кошара“

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић саопштио је да је битка на Кошарама једна од најтежих битака за српски народ и да је наша света дужност да никад не заборавимо хероје који су положили животе за одбрану отаџбине и Косова и Метохије.
Он је рекао да су браниоци хероји „положили оно највредније, своје животе и своју младост за одбрану отаџбине, за одбрану Косова и Метохије“.
„И после 25 година од њиховог мученичког страдања, њихови млади животи светле истим неугаслим сјајем. Наша је света дужност да их никад не заборавимо, а тек захваљујући председнику Александру Вучићу негујемо културу сећања на све наше страдалнике“, написао је Петковић на друштвеним мрежама.
Он је додао да су Канцеларија за Косово и Метохију и Комисија за нестала лица Владе Републике Србије небројено пута тражили да Приштина омогући потпуну претрагу за несталим и страдалим Србима на тој караули, али да неодговорна власт у Приштини то до данас није дозволила.
„Наставићемо да се боримо за истину о свим нашим страдалницима и нећемо никада одустати!“, истакао је Петковић.
Обележавање годишњице почетка битке на Кошарама - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2024
СРБИЈА
Пре 25 година почела је херојска битка на Кошарама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала