- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Амбасада Русије: НАТО, као агресивна алијанса, није у стању да заштити БиХ

© Sputnik / Alexandr KryazhevЗастава Русије
Застава Русије - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2024
Пратите нас
Амбасада Русије у Сарајеву саопштила је да унутрашњу стабилност у БиХ могу да ојачају само политичке снаге путем дијалога и стрпљивом потрагом за обострано прихватљивим излазима, док Северноатлантски савез, као агресивна алијанса, није у стању да „заштити“ БиХ.
„Спољни фактор треба да доприноси управо томе, а не да ‘долива уље на ватру’ намећући лажне алтернативе, убацујући контрапродуктивне иницијативе усмерене на дестабилизацију стања у БиХ само с једним циљем - да чувају у БиХ протекторат и неоколонијалну управу“, речено је Срни у том дипломатском представништву.
Једностране изјаве о неопходности убрзаног проширења присуства НАТО-а у БиХ, у руској Амбасади оцењују као изузетно неодговорне и претеће даљом конфронтацијом.
Као држава гарант Дејтонског мировног споразума, Амбасада Русије подсећа да је питање чланства у међународним организацијама искључиви прерогатив Председништва БиХ.
„Као што је познато, у Председништву БиХ, па и у самој БиХ нема консензуса о теми чланства БиХ у НАТО-у. Штавише, има озбиљних неслагања о овом питању“, указали су из Амбасаде Русије у коментару на апеле бошњачког члана Председништва БиХ Дениса Бећировића НАТО-у да упути позив БиХ за чланство и да се врате у војне базе у БиХ, преноси РТРС.
Застава Босне и Херцеговине - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2024
РЕГИОН
Сарајево покушало на мишиће да уђе у НАТО: Отишли са штитом, вратили се на њему
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала