- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бајден критикује Нетанијахуа: Погрешан приступ рату у Гази

© AP Photo / Manuel Balce CenetaАмерички председник Џозеф Бајден
Амерички председник Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2024
Пратите нас
Приступ израелског премијера Бењамина Нетанијахуа рату у Гази је погрешан, саопштио је амерички председник Џозеф Бајден.
"Мислим да је оно што ради погрешно. Не слажем се с његовим приступом," рекао је Бајден у интервјуу за "Univision", америчку ТВ мрежу на шпанском језику који је емитован у уторак.
Он је апеловао на израелске власти да, како је рекао, само позову на прекид ватре у трајању од шест до осам недеља, и да омогуће потпуни приступ хуманитарној помоћи која је намењена становништву у ратом погођеној Гази.
Бајден је рекао и да је у разговорима са лидерима земаља региона од Саудијаца преко Јорданаца до Египћана добио уверавања да су спремни да крену са испоруком помоћи и да је потребно да се то уради одмах.
Бела кућа је прошле недеље објавила да је Бајден, у разговору с Нетанијахуом, запретио да ће условити америчку подршку израелској офанзиви предузимањем конкретних корака за заштиту хуманитарних радника и цивила.
Тај је позив уследио након израелског ваздушног напада у којем је убијено седам хуманитараца организације Светска централна кухиња.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала