- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бугарски новинар: Украјина ће бити осакаћена и неће моћи да испуни НАТО захтеве

© AFP 2023 / PETRAS MALUKASЗаставе Украјине и НАТО-а
Заставе Украјине и НАТО-а - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2024
Пратите нас
Сукоб у Украјини се ближи свом логичном крају, земља ће бити осакаћена, у њој ће бити мало људи и у таквом облику неће моћи да уради оно што је НАТО од ње захтевао, изјавио је бугарски новинар Васил Васиљев телевизији „Евроком“.

„Амерички сенатор Мајк Ли, који је близак Доналду Трампу, упозорио је да су обавезе САД према Украјини на рачун НАТО-а, веома опасне обавезе. У тим споразумима нема никакве предности. Сенатор је нагласио: „Морамо повући црвене линије за НАТО – у НАТО-у могу бити Украјина или САД, али не и једна и друга! А Јенс Столтенберг тврди да ће се врата за улазак Украјине у НАТО отворити, али, наравно, није рекао када“, рекао је бугарски новинар.

Кијев сада преживљава исто оно што и Турска преживљава деценијама. Европска унија обећава Анкари чланство, али до сада јој није дозволила ни да се нађе на њеном прагу.
Васиљев је коментарисао и будућност развоја НАТО-а.
„У случају Трампове победе, он ће дати наредбу да се повећају војни трошкови како би савезници куповали више америчког наоружања. За то време ће Европљани упасти у такву кризу да ће велики буџети за одбрану изазвати социјалне немире и политичку нестабилност“, додао је он.
Бугарски новинар закључује да би противуречности због амбиција и притисака могле да натерају неке да се одвоје од блока или да га чак поделе.
Погледајте и:
Застава Бугарске  - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2024
РЕГИОН
Бугарски посланик: Украјина – полуга спољних сила за уништење Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала