- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кијев гранатира руске новинаре – Москва апелује на међународну заједницу да реагује

© Sputnik / Vitaliy BelousovМинистарство спољних послова Русије
Министарство спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2024
Пратите нас
Русија захтева од међународних структура да предузму мере након што су Оружане снаге Украјине пуцале на новинаре луганске филијале руске телевизије ВГТРК „Вести Луганск“ у ЛНР, изјавила је званична представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
Она се огласила поводом вести да се сниматељска екипа ТВ канала „Вести Луганск“ нашла на мети украјинских снага на кременском правцу. Сниматељ ТВ канала Денис Шум рањен је у ногу, док је дописник Артјом Јундас добио потрес мозга.
По речима Захарове, Москва оцењује поменути инцидент као „још једну злочиначку акцију“ Кијева, који „домаће новинаре и ратне дописнике и даље сматра приоритетном метом“.
„Захтевамо од релевантних међународних структура да одлучно осуде и предузму одговарајуће мере реаговања на серију терористичких напада кијевске клике и њених агената на представнике домаће медијске сфере“, поручила је Захарова.
Како је претходно саопштила телевизија „Вести Луганск“, украјинска војска испалила је на сниматељску екипу три гранате из артиљерије. Они су тренутно ван животне опасности. Возило, којим су новинари евакуисани са места гранатирања, покушао је да погоди украјински ФПВ дрон, али је промашио, рекао је директор телевизије „Луганск“ Николај Долгачев.
Министарство спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2024
РУСИЈА
Москва: Америчке службе користе новинаре као своје агенте
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала