- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда лако избацила Вршац – Партизан и Војводина кроз пенал драму до полуфинала Купа Србије

© Фото: ФК Црвена звездаАлександар Катаи
Александар Катаи - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2024
Пратите нас
Фудбалери Црвене звезде, Партизана и Војводине пласирали су се у полуфинале Купа Србије, док се у четвртак у Крагујевцу игра меч Раднички – Нови Пазар. Црно-бели су тешком муком, после пенал лутрије избацили Вождовац 4:2 (1:1 регуларни ток), Новосађани су на исти начин елиминисали Чукарички, док је Црвена звезда славила резултатом 3:0 против Вршца.
Актуелни шампион Србије и бранилац трофеја Купа Србије, је без већих проблема оправдала улогу апсолутног фаворита против Вршца.
Госте је на стадиону „Рајко Митић“ начео Александар Катаи, трећим голом у претходна два меча. Погодио је Звездин „магико“ већ у шестом минуту, да би предност дуплирао Шериф Ендиаје у 65. минуту, а коначан резултат поставио је Усман Букари голом у 83. минуту.
Полуфинални парови биће комплетирани након што у четвртак буде завршен меч Раднички – Нови Пазар, чији је почетак заказан за 16 часова.
За разлику од Звезде, Партизан се поприлично намучио са Вождовцем после водећег гола Самеда Баждара у 45+2, уследило је касно изједначење поготком Стефана Пиргића у 89. минуту.
Александар Јовановић, голман црно-белих, који су још једном разочарали своје навијаче безидејном игром и само једном шансом у другом полувремену, био је апсолутни херој.
Прво је у регуларном току сусрета у 69. минуту ухватио „живу“ лопту после пенала који је траљаво извео Флемингс, да би у пенал серији зауставио још два покушаја.
Јовановић је у првој серији одбранио пенал Нешковићу, да би Јанковић рутински погодио и довео Партизан у предност. Одбранио је Јовановић и ударац Пиргићу у четвртој серији, што је трасирало црно-белима пут у полуфинале Купа Србије.
Стадион Партизана у сумрак - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2024
СПОРТ
Деца са Космета отпевала химну Србије уочи утакмице Партизана и Вождовца /видео/
Меч у Хумској имао је лепу увертиру, јер су специјални гости били малишани са Косова и Метохије, који су пре почетка сусрета отпевали химну Србије „Боже правде“.
Лепо време, сунчан дан без ветра, идеални услови за фудбал у Хумској 1, где је Партизан успео да оправда улогу фаворита и да трасира себи пут међу четири најбоља тима у најмасовнијем домаћем фудбалском такмичењу.
Самед Баждар пропустио је зицер у 13. минуту када је избио један на један са голманом Вождовца, кренуо је у дриблин и пао. Очекивао је пенал, али је судија проценио да нема елемената за најстрожу казну.
Искупио се у другом минуту судијске надокнаде црно-бели бисер, који би већ на лето могао да буде продат. Овога пута је из готово идентичне ситуације био непогрешив. „Бицикл“ у пуном трку за варку голмана Гуџулића и лопту у мрежи.
Бржи од пиштаљке био је Баждар и Партизан је минималном предношћу отишао на 15-минутну паузу.
Наставак сусрета донео је отворену игру, јер су „змајеви“ морали да нападну. То је Партизану отварало простор за контре, али безуспешно. С друге стране, Вождовац је у 69. минуту после интервенције из ВАР собе добио једанаестерац.
Флемингс је очајно шутирао, његов слаб и непрецизан ударац „прочитао“ је одлични голман Јовановић, који му је ухватио практично „живу“ лопту.
И таман када се мислило да ће Партизан одрадити посао и рутински привести меч крају, уследио је изузетно леп и ефектан погодак Пиргића у 89. минуту.
Нападач „змајева“ отворио је стопало са 16 метара и погодио малу мрежу, пружио се Јовановић колико је дуг, али је ударац био савршен.
Упркос продужетку од пет минута није било промене резултата, па се одмах приступило извођењу пенала, где је Партизан захваљујући одбранама Јовановића у првој и четвртој серији био успешнији и пласирао се у полуфинале Купа Србије.
После меча у Хумској закотрљала се лопта на Бановом брду, где су се други пут у кратком периоду састали Чукарички и Војводина, и поново је резултат био нерешен - 1:1. Гости из Новог Сада повели су голом Вукана Савићевића у 50. миниту, да би Ђорђе Ивановић изједначио у 68. минуту.
Како до краја регуларних 90 минута није било промене резултата, приступило се извођењу једанаестераца. Више знања, среће и концентрације имали су фудбалери Војводине, који су славили резултатом 4:3. Последњи пенал за "брђане" промашио је бивши дефанзивац Црвене звезде и Бордоа Вукашин Јовановић.
Непресицан у првом серији био је и Милојевић, док су за Војводину сва четири извођача била сигурна "са креча".
Миљанов корнер - спортски подкаст - Sputnik Србија
Нови Јутјуб канал емисије „Миљанов корнер“
Сара Стокић  - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2024
СПОРТ
Млада српска хероина за Спутњик – коло као традиција и „тадићевска ракета“: „Трећа срећа!“
Сергеј Милинковић Савић - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2024
СПОРТ
Сергејев позив „у памет“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала