- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Москва: Западу није потребна никаква правда у Украјини

© Sputnik / Natalia SeliverstovaЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2024
Пратите нас
Одсуство захтева да Кијев престане са гранатирањем и нападима на Запорошку нуклеарну електрану показује да западним земљама није потребна правда у Украјини, изјавила је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
„У Хашкој декларацији од 2. априла ове године, из неког разлога, нема захтева Кијеву да одмах прекине гранатирање стамбених насеља Доњецка, Белгорода, Курска, Вороњежа и других наших градова... Тамо нема ништа ни о Запорошкој електрани. Тамо нема ништа о крвавим терористичким нападима и убиствима на руској територији. То показује да Западу није потребна никаква правда у Украјини“, истакла је Захарова на редовној конференцији за медије.
Она је приметила да се западне земље, напротив, боре против покушаја да се ова правда врати.
„Управо на то су усмерена пропагандни акти попут поменуте декларације. Али то није пропаганда, то је пропаганда лажи“, рекла је Захарова.
Дипломата је напоменула и да је Русија покренула питање напада кијевског режима на нуклеарну електрану и у Међународној агенцији за атомску енергију (ИАЕА) и у Савету безбедности УН.

„Русија је позвала руководство агенције да дâ директну оцену злочина Украјине, без икаквих трикова, прећуткивања или инсинуација“, додала је она.

Захарова је истакла и да Запад ћути о томе шта се дешава.
„Истовремено, наравно, свесни смо да су западњаци кренули путем ћутања. Они буквално блокирају појављивање вести о овој теми у својим мејнстрим пропагандним медијима. Чујемо чак и директно одобравање злочина кијевског режима, укључујући и оне почињене у вези са нуклеарним постројењима: кијевском режиму углавном је све дозвољено, па и овде не може бити изузетака, како сматрају на Западу“, закључила је она.
Раније је у Хагу одржана конференција „Враћање правде за Украјину“ коју је организовала Холандија заједно са Европском комисијом и Украјином.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала