- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Највећа швајцарска банка и још три велике банке пред колапсом, реаговала држава

© Фото : Unsplash/Henrique FerreiraЦирих
Цирих - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2024
Пратите нас
Влада Швајцарске предложила је данас мере за заштиту банке „УБС“ и још три системски релевантне банке у земљи од колапса сличног оном који је довео до пада значајне финансијске институције „Креди Свис“ прошле године.
У извештају су на 209 страница представљене 22 мере које треба да ојачају отпорност швајцарских банака, преноси Ројтерс.
Циљ предлога је унапређење корпоративног управљања и надзора, а швајцарски регулатор финансијског тржишта ФИНМА ће имати више овлашћења. У предлогу се наглашава важност подизања капиталних захтева банака, као и то да треба осигурати њихову ликвидност у кризи.
Неке мере су фокусиране на бољу сарадњу банака, регулатора и власти.
Влада Швајцарске, ФИНМА и Швајцарска народна банка су се прошле године нашли на удару критике приликом пада банке „Креди Свис“ пошто су према мишљењима неких сувише дуго оклевали да реагују у кризи, пренео је Танјуг.
Највећа швајцарска банка „УБС“ пристала је у марту прошле године на куповину конкурентске швајцарске банке „Креди Свис“ за 3,23 милијарде долара (око три милијарде евра) у деоницама, као и да преузме до 5,4 милијарди долара (око 5,05 милијарди евра) у губицима, пренели су медији.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала