- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Историја Новака и његовог ривала: Приватни авион, склониште и победа над Србином у његовом дому

© AFP 2023 / VALERY HACHEНовак Ђоковић и Лоренцо Мусети
Новак Ђоковић и Лоренцо Мусети - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2024
Пратите нас
Прошле године у трећем колу мастерса у Монте Карлу Новак Ђоковић, и тада први на свету, изгубио је од Италијана Лоренца Мусетија, а ове сезоне у истој фази турнира српски ас има истог противника. Осим реванша биће то сусрет пун поштовања јер Лоренцо добро памти шта је Новак за њега урадио током каријере.
Новак Ђоковић одиграо је сјајан меч против Романа Сафијулина у другом колу Монте Карла, али и у наредном мечу тешко да ће имати тако једноставан задатак јер Лоренцо Мусети зна да је једном успео да га савлада.
Пред њихов пети међусобни окршај Италијан је поручио да ће без бозира на исход меч са Новаком бити велика лекција.
„Надам се да ће бити леп меч и наравно, као што сам и раније рекао, биће прилика за лекцију, у оба случаја. Победио или изгубио, није битно, јер када играте против таквог шампиона као што је Ноле, увек се научи нешто ново“, истакао је Мусети.
Подсетио је италијански тенисер да ће се у трећем колу догодити прошлогодишња реприза.
„Мало је и забавно, тачно годину дана касније, исти турнир, иста рунда, исто место“, рекао је Мусети.
Претходно су Новака на конференцији упитали да ли се плаши италијанских тенисера узимјаући у обзир да га је Јаник Синер савладао на Аустралијан опену. Српски ас само се насмејао и јасно поручио да се никога не боји, а и заиста за то нема разлога.
Новак је са Мусетијем до сада играо четири пута, Италијан је славио само прошле године у Монте Карлу, док је први рекет света побеђивао у Паризу, Дубаију као и на Ролан Гаросу када је Лоренцо повео са 2:0 у сетовима.
Гледајући први меч делује да је Новак у доброј форми, да му је пријао одмор после Индијан Велса и да кончано игра свој најбољи тенисер. Са друге стране Мусети јесте савладао Артура Фиса у два сета, али италијански тенисер знао је и за боље дане.
Иако је имао рецепт за победу над Новаком, то није умањило поштовање Италијана према српском асу због свега што је најбољи тенисер свих времена урадио за њега у прошлости.
Добро је позната прича из 2021. године када Мусети због лоших временских услова није могао да тренира на УС Опену. Новаков тим му је то испричао, а српски тенисер одлучио је да га позове да тренирају заједно у вили у Њу Џерзију.
„Били смо у том предивном месту, у били која има парк и покривени терен који поседује један богати човек, чији је Ђоковић гост током Гренд слема у Њујорку“, открио је Италијан.
Тој причи претходила је ситуација са Вимблдона на који Лоренцо није могоа да стигне због обавеза у школи. Први рекет света тада се понудио да му пошаље приватни авион, али је италијански тенисер на крају пронашао решење.
Памти и данас Мусети да је Новак према њему увек био пријатељски настројен због чега о њему говори са великим поштовањем.
Лука Вилдоса - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2024
СПОРТ
Удар на бившег играча Звезде – и хитна реакција: „Треба да има више поштовања!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала