- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Зашто је Новак одабрао Зимоњића?

© AP Photo / Bernat ArmangueНовак Ђоковић и Ненад Зимоњић
Новак Ђоковић и Ненад Зимоњић - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2024
Пратите нас
Када је прекинуо сарадњу са Гораном Иванишевићем, Новак Ђоковић почео је да тренира са Ненадом Зимоњићем у Београду. После припрема у престоици први рекет света и некада најбољи дубл тенисер на свету наставили су да се спремају у Монте Карлу, а Зимоњић је седео у боксу на Новаковом првом мечу што указује на то да би сарадња могла да буде потврђена.
У први мах присуство Ненада Зимоњића на тренинзима Новака Ђоковића било је изненађење, међутим први рекет света никада ништа не ради непромишљено па је тако и овога пута био обазрив.
Није ишло Новаку од почетка године, али је на првом мечу против Романа Сафијулина, руског тенисера, у Монте Карлу показао да се пробудио, да игра тенис из најбољих дана и да је поново страх и трепет за противнике.
За то велике заслуге иду и Зимоњићу који је за кратко време пробудио „успавану звер“ и који је чини се током меча са Сафијулином знао најбољем тенисеру света да упути добре савете.
„Брже из ногу Ноле“, рекао је бивши број један у дублу Новаку пред сервис који је потом био фантастичан.
Осим што има разлога да верује у Зимоњићеве алате, Новак је прослављеног дублаша у тим довео и из вероватно још једног разлога.
Зимоњић је у каријери освојио 54 титуле, од тога 16 на шљаци, а чак пет у Монте Карлу који је његов најуспешнији мастерс турнир у каријери.
Са друге стране мастерс у Кнежевини је Новаку најнеуспешнији у каријери. Српски ас јесте освојио две титуле, али када се погледа скор на свим другим турнирима из серије хиљаду био је далеко бољи.
Можда Новак није знао тачан број Зимоњићевих титула у Монте Карлу, али нема сумње да је био упућен у то да је то турнир који он врло добор познаје у смислу услова и подлоге.
Очигледно је, барем за сада, да се Новак добром човеку обратио за помоћ, а резултати у наставку турнира ће вероватно и дати одговор на питање да ли Зимоњић остаје у Новаковом тиму.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2024
СПОРТ
Новак преслишао Руса, па причао о рекордима: „Нисам ни сањао...“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала