- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Серија „Сабља“ у Кану освојила награду за најбољу глумачку интерпретацију

© Фото : Спутњику уступио Горан СтанковићЕкипа серије "Сабља" у Кану
Екипа серије Сабља у Кану - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2024
Пратите нас
Екипа серије "Сабља" о убиству премијера Зорана Ђинђића освојила је вечерас специјалну награду за најбољу глумачку интерпретацију на Канском фестивалу.
Глумци Милица Гојковић и Лазар Тасић су, у име екипе, захвалили жирију, истакавши да су почаствовани додељеном наградом.
"Морамо да захвалимо нашој продуценткињи Снежани (Ван Хаувелинген) која увек подржава младе глумце и свима пружа подршку. Захвални смо и Горану (Станковићу) и Владимиру (Тагићу) који нас нису притискали што нам је омогућило да погрешимо и да не будемо савршени. Тај осећај је за нас био ослобађајући", поручила је Гојковић.
Тасић је рекао да није могао ни да замисли да ће добити награду, с обзиром на то да му је ово, како је навео, прва главна улога и први фестивал у животу.
Прве две епизоде серије "Сабља" приказане су раније ове недеље у дворани "Лимијер", чиме је та серија постала први телевизијски пројекат из Србије премијерно приказан на Канском фестивалу.
Политички трилер о атентату на премијера Србије Зорана Ђинђића ће, након представљања на још неколико фестивала бити приказан на РТС-у на јесен.
Екипа серије Сабља у Кану - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2024
КУЛТУРА
Редитељ „Сабље“: Од Кана је важније да причу о убиству премијера поделимо са – српском публиком
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала