- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Бугарски политичар: Сукоб у Украјини довео Европу у економску кризу

© AP Photo / Olivier MatthysБугарска застава испред седишта ЕУ у Бриселу
Бугарска застава испред седишта ЕУ у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2024
Пратите нас
Брисел доноси спољнополитичке одлуке од којих сама Европа губи: то су и антируске санкције и издвајање финансијске помоћи Кијеву, који стварају економску кризу, сматра бивши министар одбране Бугарске Красимир Каракачанов.
„Сва ова дволичност наших западних партнера, сви ти двоструки стандарди морају да престану. Ово се не може наставити. То је можда добро за Сороша, али је лоше за Европу и, сходно томе, Бугарску. Европа, с обзиром на такве двоструке стандарде и потпуно глупе, антиекономске спољнополитичке одлуке не може даље да постоји. Ушла је у економску кризу из које неће бити лако изаћи“, рекао је Каракачанов за телевизију „Бугарска 24“.
Бугарска би требало да буде „глас разума“ попут Мађарске и Словачке у ситуацији са Украјином, али је међу онима који аплаудирају предлозима да се Кијеву да више новца, истакао је бивши министар.
Он је додао и да ће највећу цену за садашњу ситуацију морати да плате мале земље.
„Веома је вероватно да ће велике земље као што су Француска и Немачка једног дана сести за преговарачки сто са Кином, Русијом, Ираном и решавати проблеме. Садашња ситуација највише ће коштати мале земље“, оценио је политичар.
Због тога две земље – Мађарска и Словачка – отворено износе своје мишљење које се разликује од мишљења других и „не дозвољавају да буду увучене у такво лудило“, закључио је Каракачанов.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала