- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Мистерија звана Рафаел Надал

© AFP 2023 / KENZO TRIBOUILLARD Рафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2024
Пратите нас
У јеку турнира у Монте Карлу, Рафаел Надал појавио се у Барселони на централном терену стадиона који носи његово име. Прослављени „краљ шљаке“ одустао је од мастерса у Кнежевини, потом се неочекивано појавио у Каталонији, али поново није имао добру вест за своје навијаче.
Рафаел Надал одлучио је да се појави раније у Барселони на турниру који је освајао невероватних 12 пута. Таман када је својим доласком обрадовао навијаче који су помислили да ће га коначно видети на терену, „Бик са Мајорке“ огласио се са не тако охрабљујућом поруком.
„Овде сам само да пробам, не гарантујем да ћу играти. Желео сам да дођем неколико дана пре почетка турнира. Желим да видим како ћу се осећати, имам намеру да играм, али је важно рећи да не желим да потврдим да ћу то и урадити. Надам се да ће то бити могуће. Видећемо“, написао је на друштвеној мрежи Надал.
На Рафиним тренинзима делује да је све у реду, заправо све осим једног сегмента без кога се не може. Прослављни Шпанац нема проблем у разменама, али има при сервису.
Због повреде трбушњака Надал не успева добро да сервира, тај ударац чак и не тренира и то је тренутно највећи проблем који га је спутао да наступи у Монте Карлу где је десет пута подигао трофеј.
„Настављам да покушавам, али истина је да је ситуација компликована. Не одбацујем ниједну могућност, ни да играм у Барселони, ни касније у Мадриду“, рекао је Надал који и даље гаји наду.
Када је прошле године објавио да опоравак иде у добром смеру и да ће се 2024. године вратити на терен тешко да је и сам очекивао да ће то бити овако тежак задатак.
Надал је желео да игра на Аустралијан опену, али је после турнира у Бризбејну схватио да није у могућности. Редом је отказивао Доху, Индијан Велс и Мајами, а између тога успео је да одигра само један ревијални меч са Карлосом Алкарасом.
Подсетимо, за Рафу је све кренуло низбрдо после Аустралије прошле године када је поражен у другом колу од Мекензија Мекдоналда. Тада је Шпанац открио повреду кука после чега се и даље није вратио како је желео.
Раније је поменуо да је ово вероватно његова последња сезона у каријери, а главни циљеви су као и увек везани за шљаку. „Бик са Мајорке“ силно се радовао Ролан Гаросу и Олимпијским играма, али питање је колико ће моћи да пружи у оваквој ситуацији.
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2024
СПОРТ
Богдан оборио рекорд чувеног саиграча – одмах стигла и честитка од „брата“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала