- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Западни медији: Зеленски се плаши замрзавања сукоба у Украјини

© УПСИ МО РФ / Уђи у базу фотографијаРуски вишецевни бацачи граната "Град"
Руски вишецевни бацачи граната Град - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2024
Пратите нас
Украјински председник Владимир Зеленски је дао до знања да се плаши, могућег, замрзавања сукоба у Украјини и наводи да у том случају нико неће инвестирати у земљу, преноси речи украјинског председника немачки лист „Билд“.

„Свуда где се догађало замрзавање сукоба, сукоб се завршавао спорим ширењем окупације. То се може догодити оружјем или политичким путем. Најважније је - земља се не може развијати. Чак и ако није рат у пуном јеку, већ је рат који тиња, нико неће инвестирати у земљу“, рекао је он у интервјуу немачком листу.

Зеленски сматра да ће се неко време јавност радовати замрзавању сукоба, али је уверен да ће Русија искористити паузу како би повећала наоружање и предлагаће Украјини да заборави на ЕУ и НАТО.
„Замрзавање сукоба је као пауза, као у филму. Међутим, то није филм, то је реалност. То је само пауза, али пауза за Путина“, додао је он.
Раније је лидер Социјал-демократске странке Немачке Ролф Мјутцених рекао да је неопходно размислити о томе како да се замрзне оружани сукоб у Украјини, како би се затим и окончао.

Зеленски плаши Запад руским лобијем

Лист пише да Зеленски плаши Запад руским лобијем и говори да Русија има велики утицај на свет, да свуда има проруске лобије, па и у америчком Конгресу.
На питање новинара да прокоментарише недавне изјаве двојице америчких конгресмена о томе да је у Конгресу, наводно, „процурила руска пропаганда“, Зеленски је рекао да Русија, наводно, има „договоре“ са неким конгресменима.
„Русија има велики утицај и своје лобије има свуда, и у Сједињеним Америчким Државама, и у Европској унији, у Великој Британији, Латинској Америци и Африци“, тврди Зеленски.
Он сматра да Русија има велики утицај на светски информативни простор и наводи да нису руски грађани ти који преносе проруске тезе у САД, већ одређени медији у САД.
Москва је више пута указивала да је спремна на преговоре, мада је Кијев на законодавном нивоу увео забрану на преговоре, а на Западу игноришу то што Кијев одбија дијалог.
Погледајте и:
Оклопно возило за деминирање УР-77 Метеорит - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2024
СВЕТ
Западни медији: Став Зеленског о преговорима с Русијом на мети критика у Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала