- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Запорошка нуклеарка: Опасност од напада украјинских дронова и даље постоји

© Sputnik / Pavel Lisitsyn / Уђи у базу фотографијаБлокови Запорошке нуклеарне електране
Блокови Запорошке нуклеарне електране  - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2024
Пратите нас
Опасност од напада украјинских дронова на Запорошку нуклеарну електрану и околину и даље постоји, изјавила је за Спутњик директор за комуникације у нуклеарки Евгенија Јашина.
„Нажалост, опасност од напада дронова и удара Оружаних снага Украјине на Запорошку нуклеарну електрану, суседну територију и град-сателит Енергодар и даље постоји“, рекла је Јашина и истакла да украјинска страна не смањује активност употребе јуришних дронова.
Раније је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила да ће представништва Русије у Међународној агенцији за атомску енергију (ИАЕА) и УН тражити адекватан међународно-правни одговор на дешавања око Запорошке нуклеарне електране.
Подсећамо, 7. априла прес-служба Запорошке нуклеарне електране саопштила је да је украјинска војска извела напад дроном на куполу шестог енергетског блока. Констатовано је да није било критичних оштећења на електрани.
Два дана касније, 9. априла, саопштено је да је украјински дрон напао објекат Запорошке нуклеарке. Жртава није било. Међународна агенција за атомску енергију је саопштила да се центар за обуку Запорошке нуклеарке, који је нападнут, налази изван пречника платформе, око пола километра од првог реактора, те да инцидент није угрозио нуклеарну безбедност централе. Свих шест реактора је заустављено током шротеклих 20 месеци.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала