- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Америчка амбасада прети: Додик греши ако мисли да ће САД остати по страни

© AP Photo / Julia NikhinsonЗастава САД
Застава САД - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2024
Пратите нас
Амбасада САД у Сарајеву саопштила је данас да би стварање паралелног изборног система од Владе Републике Српске било неуставно и антидејтонско, а бирачима у Српској би била одузета основна демократска права која су им загарантована Уставом БиХ.
"Било који избори спроведени по неуставном, паралелном изборном систему не би имали легитимитет, а они који су укључени у његову организацију бавили би се антидемократским, неуставним и антидејтонским активностима. Сједињене Државе су биле јасне да су спремне да одговоре на антидејтонске акције локалних актера и да подржавају акције високог представника да учини исто", навели су из Амбасаде САД у Сарајеву на друштвеној мрежи Икс.
Председник Републике Српске Милорад Додик, како наводе, "греши ако мисли да ц́е САД остати по страни док он следи своју сецесионистичку агенду и гура БиХ ка сукобу".
"Сваки покушај ентитета или било које друге поддржавне јединице да се отцепи је антидејтонска акција која се нец́е толерисати. Република Српска је ентитет у саставу државе Босне и Херцеговине. Она је саставни део земље, али ни Република Српска, ни Федерација не постоје ван Босне и Херцеговине. Устав БиХ не предвиђа право да се ентитет или било која друга поддржавна јединица отцепи", наводи се у саопштењу.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала