- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ Естонији: Проглашење Московске патријаршије терористичком организацијом није најпаметније

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаКупола Верхоспаског сабора у Москви
Купола Верхоспаског сабора у Москви - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2024
Пратите нас
Изјава министра иностраних послова Естоније Лаурија Ланеметса о проглашавању Московске патријаршије Руске православне цркве „терористичком организацијом“ тешко да спада у категорију паметних, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Не бисмо желели ништа да мислимо о оваквим изјавама. У сваком случају, изјава овог господина тешко да се може уврстити у најпаметније изјаве“, истакао је Песков новинарима на питање шта Кремљ мисли о недавној изјави естонског министра.
Портпарол Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова, коментаришући изјаву естонског колеге, оценила је да су у тој изјави очигледни „сви знаци менталне болести“.
„Сви знаци менталне болести су евидентни. Али, постоји и проблем са логиком: са ким ће онда, по његовом мишљењу, папа комуницирати – са терористима?“, казала је Захарова.
Раније је министар иностраних послова Естоније Лаурија Ланеметса изјавио да ће предложити естонском парламенту да прогласи Московску патријаршију РПЦ „терористичком организацијом“, како би на крају била забрањена њена активност у земљи.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала