- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак после исцрпљујуће борбе има јасну поруку: Када сам спреман – све може да се победи

© AFP 2023 / VALERY HACHEНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2024
Пратите нас
После пласмана у полуфинале Монте Карла, Новак Ђоковић истакао је оно што је и било виђено, било му је тешко, али на крају оно што му је најважније јесте да је изборио победу.
Посебно је током меча било упечатљиво да се Новак мучи после дугих размена, држао се за ноге, али после победе верује да ће се опоравити за наредни меч, а када се опорави како каже све је могуће.
„Тешко ми је да се опоравим након неких дугих размена, компромитујем своју игру. Поготово када направим брејк, ту се намучим и онда испустим свој сервис.Надам се да ћу пре свега бити физички спреман, знам да када сам физички спреман све може да се постигне и свако може да се победи“, рекао је Новак у изјави за „Спортклуб“
У неким тренуцима Новак Ђоковић тешко је долазио до даха, у неким тренуцима Алекс Де Минор деловао је као зид кога је немогуће пробити, али на крају упркос свему први рекет света пласирао се у полуфинале и то први пут после девет година.
„Било је тешко за обојицу. Исцрпљујуће, као јуче. Нисам се добро осећао. Он је један од најбржих играча на туру, много лопти враћа, оно што 95 одсто играча не враћа. Изненадио ме је и са неколико пасинг шотова нарочито у другом сету“, рекао је Новак на терену после меча.
Шест брејкова разменили су српски ас и Аустралијанац у другом сету.
„Рекао ми је на мрежи 'баш је било ружно', сложио сам се. У другом сету нисмо играли на високом нивоу, правили смо грешке, много брејкова је било, очекивано је за шљаку, али не овако. Ипак, победа је победа“, истакао је Новак.
Први рекет света дуго је чекао полуфинале, последње је играо 2015. године када је победио Рафаела Надала.
„Срећан сам што сам у полуфиналу, прошло је доста времена, волим овај турнир, овај клуб. Последњих осам, девет година када сам испадао рано је било тешко, али ту смо, радујем се још једном полуфиналу“, закључио је Новак Ђоковић после победе.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2024
СПОРТ
Новак у полуфиналу Монте Карла после девет година – Аустралијанац намучио најбољег на свету
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала