- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак је изненадио свог ментора: „Нисам очекивао“

© Sputnik / Лола ЂорђевићНовак Ђоковић и Маријан Вајда
Новак Ђоковић и Маријан Вајда  - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2024
Пратите нас
Маријан Вајда, словачки тениски тренер и дугогодишњи сарадник Новака Ђоковића, изненађен је разлазом свог некадашњег пулена и Горана Иванишевића.
Вајда и Иванишевић су у једном моменту заједно били чланови стручног штаба Ђоковића, а после Словака Новаков брод је напустио и Хрват.
„Искрено, нисам очекивао. Сазнао сам о томе из новина, као и сви остали, тако да могу да причам само из онога што сам прочитао последњих пар дана. Био сам веома изненађен јер је Новаку ишло веома добро са Гораном. Он је у међувремену постао апсолутно део тима. Могуће да је и код Горана дошло до замора услед притиска који доноси рад са таквим играчем, али нисам сигуран у то“, рекао је Вајда, који је у једном делу интервјуа – упоређујући рад с полазницима на Академији и тренирање најбољег на свету – рекао да је разлика огромна и да после растанка с Новаком није могао да пронађе мотивацију да тренира неког другог тенисера на АТП туру, иако је покушао са Алексом Молчаном.
Вајда је у разговору са Убалдом Стаганатом рекао да је Јаник Синер у овом моменту најбољи играч.
„Рекао бих Синер. Прошле године је играо импресиван тенис, а ове само напредовао и показао да то може да ради у континуитету. Мислим да је велики фаворит да постане светски ‘Број 1’. И Карлоса Алкараза сматрам веома јаким тенисером, али Синер делује доста фокусираније на достизање врха у овом моменту“.
Уследило је питање о Ђоковићу и његовом силаску са сцене, уз констатацију да је свет тениса очекивао од њега да ће ове године наставити борбу са Синером и Алкаразом, али да се испоставило другачије.
„Мислим да Новак покушава да се адаптира и пронађе прави баланс. Не може више да игра све турнире као некада. Календар је препун, једноставно мора да бира. Највећу мотивацију за њега представљају гренд слемови и Олимпијске игре, тако да мора да се посвети припремама и тренира добро да би темпирао форму. Реално, не може више бити једнако концентрисан на остале турнире“, причао је Вајда који „у душу“ познаје српског аса, иако не сарађују од 2022. године.
„Мислим да је право питање да ли ће овом новом методом рада успети да настави са победама и титулама. Јер, када прескачеш турнире, може се догодити да оне најважније дочекаш лошије припремљен од ривала који су играли све време“, каже Вајда, али подсећа:
„Међутим, Новак зна како се то ради, он је веома интелигентна особа и ниједан од његових највећих конкурената нема ни приближно искуства као он. Прошле године је такође пропустио неке важне турнире попут Индијан Велса и Мајамија, а потом освојио Ролан Гарос, играо финале Вимблдона и освојио УС опен. Тако да, ако ме питате, не мислим да је он завршио са освајањем титула и ове године ће то потврдити ко зна који пут“.
Додао је да му не недостаје „стари живот“, јер је деценију и по путовао с Новаком са континента на континент не знајући када ће се вратити кући и да је то оставило трага, због чега данас ужива у раду са младим, талентованим почетницима.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала