- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бивши амерички обавештајац: Русија може да уништи НАТО снаге у било ком тренутку

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаРуска војска у зони специјалне војне операције
Руска војска у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2024
Пратите нас
Русија може да уништи војску НАТО земаља у било ком тренутку и то због њихове неспособности да се уједине, изјавио је бивши амерички обавештајац Скот Ритер у интервјуу за Јутјуб канал „Џаџинг фридом“.
На питање о томе да ли су Оружане снаге Русије супериорне у односу на војни блок Запада, експерт је позвао да се не преувеличава значај бројности њене армије и напоменуо да њихови војници нису припремљени и да нису способни да се боре у дуготрајним сукобима у Европи.
„Руска војска је спремна да учествује у таквим сукобима. Могуће је да има мањи број војника, али су њихово искуство и могућности такве, да могу да униште НАТО снаге у било ком тренутку када ступе у сукоб“, уверен је Ритер.
Према речима аналитичара, главни порблем западног блока је то што више од 30 земаља није у стању да се уједини у јединствену снагу у сукобима.
У последње време се на Западу све чешће чују идеје о директном оружаном сукобу између НАТО-а и Русије. Кремљ је више пута рекао да Москва никоме не прети, али да неће игнорисати акције које су потенцијално опасне по њене интересе.
Погледајте и:
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2024
РУСИЈА
Бивши амерички обавештајац: За Украјину је све готово, Русија у потпуности контролише небо
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала