Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Дачић: Влада мора бити формирана пре одржавања избора у Београду

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗаставе Србије на згради Владе Србије и Министарства спољних послова
Заставе Србије на згради Владе Србије и Министарства спољних послова - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2024
Пратите нас
За Србију су нека питања попут чланства тзв. Косова у Савету Европе тренутно приоритетнија, али упркос томе, постоје рокови за избор нове Владе, изјавио је в.д. председника Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић.
Дачић је указао да Влада мора бити формирана пре одржавања избора у Београду, будући да је рок за формирање, како је навео, почетак маја, односно 90 дана од дана конституисања Народне скупштине.
„Тај рок мора да буде испоштован, ако не буде испоштован, онда се иде на нове парламентарне изборе, а ви знате да ја нисам присталица тога“, додао је Дачић.
Када је реч о најављеном бојкоту београдских избора од стране представника опозиције, Дачић је за Танјуг рекао да не зна да ли ће се то заиста десити или не.
„Дуго је било разних таквих експеримената и они се углавном никада нису успешно завршавали по оне који су у томе учествовали. Више сам за то да се добро размисли о свему томе и да сви учествују на изборима, како не би стварали неке нове потенцијално спорне ситуације које неће дозволити да у наредне четири године имате један нормалан политички рад“, рекао је он.
Додао је да се максимално залаже за то да у Србији буду само редовни избори и да се установи таква пракса, јер је то, како је казао, демократска традиција.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала