- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Шаргарепица“ се уморила – Циципас чека Нолета или Руда

© Marco AlpozziНовак Ђоковић - Јаник Синер
Новак Ђоковић - Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2024
Пратите нас
У првом полуфиналу мастерса у Монте Карлу копља су укрстили Јаник Синер и Стефанос Циципас, а на крају је славио Грк са 2:1 (6:4, 3:6, 6:4). Синер је имао великих проблема са повредом и умором који су утицали на исход. Циципас ће у финалу чекати бољег из дуела Новака Ђоковића и Каспера Руда.
Иако је популарна Шаргерипица (због боје косе) ушао у дуел као фаворит, меч је почео у неочекиваном смеру тако што је Стефанос Циципас први стигао до сета. Одиграо је Грк одлично и показао да није случајно био финалиста Ролан Гароса.
Показало се и да Синерови ударци нису толико силни на шљаци, али је Италијан успео да одреагује на прави начин после изгубљеног сета и да добије други. Самим тим ставио је Стефаноса под притисак.
Није издржао Циципас на старту трећег сета, Синер је дошао до брејка, а онда је на ток меча значајно утицала чињеница да је тражио медицински тајм-аут због бола у бутном мишићу.

Испоставило се да су обе ноге мучиле Синера, а Циципас је искористио замор материјала код противника и прошао у финале. Памтиће се и контроверзне одлуке судија, посебно једна која је могла да одведе меч на потпуно другу страну.

Видећемо да ли ће играти против Новака Ђоковића или Каспера Руда. Овом победом вратио се међу 10 најбољих играча на свету.
Маријус Григонис - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2024
СПОРТ
Не стишава се бура због критика кроз медије: „Никада не бих урадио исто“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала